Heb je spijt van je tattoo en wil je een cover-up plaatsen, dan is het bij ons mogelijk om de tattoo lichter te laseren of geheel te verwijderen. Met onze YAG laser kunnen wij de volgende behandelingen uitvoeren:
Laseren van zwarte en rode tattoo’s
Laseren van permanente make-up
Laseren van pigmentvlekken
Carbonbehandelingen voor de vette huid of rosacea
Schimmelnagels
Om je een eerlijk en goed inzicht te geven in de voordelen maar ook in de mogelijke contra-indicaties van deze behandelmethode, geven wij u de onderstaande informatie.
Onze YAG laser is een Q-switched ND-YAG laser die kunstmatig ingebracht pigment (tattoo) en natuurlijke melamine kan verwijderen. Al deze pigmenten worden tot hele kleine stukjes geschoten (gefragmenteerd) door het laser licht. Een groot deel van het pigment wordt direct afgestoten tijdens de behandeling. Een deel wordt afgestoten tijdens korstvorming en de wondgenezing. Een deel wordt opgenomen in het lichaam en door het lymfesysteem en verlaat zo het lichaam. In de regel zijn er vier tot acht behandelingen nodig voor een acceptabel resultaat. Er zijn echter grote verschillen afhankelijk van het gebruikte kleurstof, de hoeveelheid ingebrachte kleurstof en de persoonlijke constitutie van de huid.
Met de YAG laser kun je in korte tijd verlost worden van je pigmentvlekken, tattoos of permanent make-up.
Omdat wij graag willen zien hoe je huid reageert op de behandeling, zullen wij eerst een testflits uitvoeren. Na ongeveer 5 minuten zal blijken of er ongewenste bijwerkingen zijn en kunnen we daarop anticiperen.
De hoeveelheid behandelingen die nodig zijn voor het gewenste resultaat te behalen is volledig afhankelijk van het type pigment en het huidtype. Soms is het beter de machine minder krachtig te zetten om huidbeschadigingen te voorkomen. De behandelaar zal dit door haar ervaring bepalen. We willen immers de huid verfraaien en niet aantasten.
De gevoeligheid van de zenuwuiteinden in de huid varieert per individu en lichaamsdeel. Bijvoorbeeld het middelste gedeelte van de bovenlip is gevoeliger dan de buitenkant. Wat je voelt is een warm prikkelend gevoel. Breng geen verdovingszalf aan, dit zorgt voor verbranding van de huid.
Je dient zeker 7 dagen na de laatste behandeling te wachten alvorens je gaat zonnen. Soms treedt er pigmentreactie op waardoor de huid plaatselijk donkerder of lichter kleurt wanneer je te vroeg de zon in gaat. De reacties verdwijnen over het algemeen na een langere tijd weer vanzelf. Ga je na twee dagen in de zon? Gebruik een goede sunblock.
Indien je in het gezicht behandeld wordt, gebruik dan geen make-up, lipliner etc.
Geen bruin zonder zon of spray tan
Geen verdovingszalf
Geen bodylotion
Het is mogelijk dat er kleine blaren en soms een wat grotere blaar ontstaat door het laseren. Prik de blaar niet door maar laat het vanzelf genezen. Je kunt ook de huid koelen met een koude washand met diepvries doperwtjes (wel een tissue tussen de huid en de washand leggen).
Pacemaker, hart- of vaatziekten
In verwachting
Pathologische wondgenezing
Hemofilie
Suikerziekte
Imune stoornissen
Chronische huidziektes
Eerste dag niet vochtig maken
Tweemaal daags nazorg crème aanbrengen 5 tot 7 dagen
Pas op met zonlicht
7 dagen geen make-up gebruiken na het laseren van pigmentvlekken, wenkbrauwen, eyeliners en lippen. Dit kan een infectie veroorzaken.
Lasercreme 10 dagen gebruiken
8 weken lang speciale sunblock op de gelaserde plek indien men in de zon loopt